2021-12-17 12:43:05• hírek • Szatmár.ro

Új műhelyépülete van Kaplonynak

Szerény külsőségek között, ám annál nagyobb bizakodással adta át pénteken a kivitelező a kaplonyi önkormány új műhelyépületét. A költségeket teljes egészében a Kaplonyi Helyi Tanács biztosította a saját erőforrásaiból.

A beruházásra szükség volt, hiszen az önkormányzatnak több nagy értékű felszerelése, munkaeszköze van, ezért fontos, hogy megbecsüljék azokat, és szép garázst építsenek számukra.

Ebben az évben egyebek mellett teljesen új munkagépet vásároltak – közel százezer euró értékben, természetes hát, hogy nem a szabad ég alatt fogják a buldoexkavátort tartani.



Régi hiányossága volt ugyanakkor a kaplonyi helyhatóságnak az, hogy a községi önkéntes katasztrófaelhárítókat megbecsülje. Tavaly alapfelszereléseket vásároltak neki, idén gépjárművet, illetve a műhelyépületben lesz egy saját helyiségük, ahova beállhatnak az autóval vagy irodát alakíthatnak ki maguk számára.

A pénteki átadóra ellátogatott Magyar Lóránd parlamenti képviselő is, aki figyelmesen hallgatta az idei megvalósításokról szóló beszámolót, illetve ismét tudatta: Kaplony községet is képviseli a parlamentben, minden beruházás kapcsán igyekszik segíteni. Például felvetette, hogy a partiumi labdarúgó-akadémia mindenképpen együtt fog működni ezzel a településsel is, hiszen a focinak példásan nagy a nimbusza Kaplonyban.

A kivitelező a Coraltech Kft. volt. A munkálat szerencsére sikeresen zárult. Örömmel vette vissza az építményt a helyhatóság, igyekeznek hasznosan használni azt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: